Wat moet je aanschaffen bij een computer?

Wanneer je computer traag begint te worden en je door het uitvoeren van onderhoud de computer niet sneller kan maken, dan is het vaak nodig om een nieuwe computer aan te schaffen. Dit heeft ermee te maken dat de computer vrij oud is en dat de computer nieuwere software niet meer aan kan. Als je een nieuwe computer gaat aanschaffen, dan zijn er enkele spullen die je daarbij moet aanschaffen. Dit zorgt er namelijk voor dat je computer snel blijft, maar ook dat je veilig kan surfen op het internet. In dit artikel vind je meer informatie over de spullen die je hiervoor moet aanschaffen. 

Een besturingssysteem 

Vaak zit er al een besturingssysteem geïnstalleerd op een computer als je deze aanschaft, maar het kan ook zo zijn dat dat niet het geval is. Mocht dat zo zijn, dan kun je het beste ervoor kiezen om Windows 10 of Windows 11 te installeren. Dit zijn de nieuwste besturingssystemen van Windows. Het installeren van macOS is helaas niet mogelijk, want daar is een computer niet geschikt voor. Wil je wel graag macOS op de computer hebben? Dan kun je het beste ervoor kiezen om Linux met een macOS thema te installeren. 

Bescherm jezelf en je computer

Het is erg belangrijk om er rekening mee te houden dat het mogelijk is dat je het slachtoffer word van cybercrime. Dit heeft ermee te maken dat het hacken van personen erg veel geld kan opleveren en dat er jaarlijks miljoenen Nederlanders het slachtoffer worden van cybercrime. Hierbij kun je denken aan internetoplichting, hackaanvallen, maar ook aan de diefstal van persoonlijke informatie. Je kunt jezelf en je computer het beste beschermen door een McAfee antivirus pakket aan te schaffen bij een Nederlandse webwinkel. Dit is compleet antivirus pakket die je niet alleen beschermd tegen virussen, maar tegen allerlei vormen van cybercriminaliteit. 

Onderhoud je computer met software

Wanneer je een nieuwe computer gaat aanschaffen, dan wil je er natuurlijk zo lang mogelijk gebruik van kunnen maken, vooral als je er duizenden euro’s voor hebt betaald. Dit is alleen mogelijk om je computer regelmatig te onderhouden met hiervoor bestemde software. Deze software zorgt ervoor dat oude bestanden en ander rommel op je computer verwijderd worden. Ook worden alle updates uitgevoerd en kun je er vanuit gaan dat je computer daardoor ook weer een stuk veiliger is. Naast de onderhoud met software, is het ook verstandig om maandelijks of wekelijks de binnenkant van je computer te reinigen.